• contact@petanqueoetingen.be
  • 0470/22.02.56

 

Ontstaan petanqueclub

Rond het jaar 1995 organiseerde de toenmalige KWB afdeling van Oetingen een petanquetornooi als onderdeel van hun jaarprogramma. 
Spijtig genoeg heeft één van de bezielers van toen, Willy Michiels, niet lang kunnen genieten van hun organisatie daar hij plots overleden is.

Als nagedachtenis had men het idee opgevat om jaarlijks dit tornooi naar Willy te noemen en zo gebeurde. In de loop der jaren kwam Hendrik Anthoons deze organisatie vervoegen en weldra nam hij de leiding van dit tornooi voor zijn rekening. Ook het tornooi met de Foensjenfeesten, ter gelegenheid van de jaarlijkse kermis in augustus. 
En dit heeft Hendrik tot 2015 steeds gedaan.

Ondertussen bestond KWB Oetingen niet meer in de oorspronkelijke vorm. Toen kreeg Hendrik meer en meer vragen om vaker de kans te geven om petanque te spelen en zo werd onderzocht of er geen petanqueclub kon opgericht worden. Met de gemeente Gooik, eigenaar van de petanquepleinen, werd bekeken om te zien wat mogelijk is.

Op zaterdag 5 juni 2010 liep zo het laatste tornooi ten einde onder de naam van KWB-Oetingen en kende men de geboorte van de nieuwe 
‘Petanqueclub Oetingen’.

136525349922253500 resizedSamen met de gemeente werd intussen ook gezorgd dat 2 van de 6 terreinen overdekt zijn geworden in geval van regenval tijdens onze bijeenkomsten. Eveneens is er zelfs een clubhuis bijgezet dat onder eigen beheer zorgt dat drank en versnaperingen aanwezig zijn zodat de sfeer er altijd goed in zit.

Sinds 2016 heeft Hendrik de fakkel overgedragen aan het huidige bestuur. Dit bestuur bestaat uit 10 personen, waarbij elke verantwoordelijk is voor een bepaald domein (zie structuur).

De bedoeling van het bestuur is om een vriendenclub uit te bouwen waar iedereen lid van kan worden en dit voor een democratische bijdrage. Er zullen jaarlijks zeker al twee tornooien georganiseerd worden, eentje in de maand mei zoals de vorige jaren en eentje met kermis Oetingen in augustus. 
Tussendoor, dit van begin april tot eind september, zal er elke vrijdagavond speelgelegenheid geboden worden vanaf 19u. 
Ook is het de bedoeling om af en toe deel te nemen aan externe tornooien en eventuele andere nog nader te bepalen organisaties.

Maar bovenal is het de bedoeling om als vrienden rond het petanqueplein te vertoeven en dit voor groot en klein, oud en jong.

JULLIE ZIJN ALLEN VAN HARTE WELKOM!

Wil je de drukke werk- of schoolweek letterlijk en figuurlijk van je afgooien?
Hou je van ontspannen, een uitdaging, winnen en verliezen, lachen, een praatje maken?
Wil je nieuwe vrienden maken?

Doe mee!

Zowel beginners als gedreven spelers, zowel jong als oud zijn welkom.

 

Binnenkort

Geen activiteiten gevonden

Contacteer ons

Ter hoogte van
Kloosterstraat 20A
te Oetingen

0470/22.02.56

contact@petanqueoetingen.be

Open elke vrijdagavond
van april t/m september
vanaf 19u