• contact@petanqueoetingen.be
  • 0470/22.02.56

 

Geert Vierendeel

Geert Vierendeel

We namen vandaag met veel droefheid, afscheid van onze vriend petanquer, André Minner. Hij is snel heengegaan na een fatale kanker.
Tijdens dit afscheid werd door onze petanqueclub een laatste woordje geuit. Hierbij de tekst die werd voorgelezen:

vrijdag, 24 augustus 2018 22:24

Ons kermistornooi 2018 in volle opbouw

Amai ons team maten en vrijwilligers hebben op vrijdag voor D-DAG van 25/8/2018 de handen uit de mouwen gestoken. Er wordt storm regen en koud weer voorspelt, maar alle uitdagingen werden aangegaan om deze natuurelementen tegen te gaan.
Extra 4 tenten om in te schuilen, plastiek om terreinen te beschermen en extra graveel werden aangevoerd om er weer een top evenement van te maken.
Thanks aan idereen die vandaag heeft meegeholpen !!!!

Een volgend persbericht in Het Laatste nieuws van 9/8/2018 over onze PCO bezoekers

Emma De Valck uit Dilbeek, die al heel wat prijzen en bekers won bij petanquewedstrijden en zelfs Vlaams kampioen werd, kwam samen met papa Dirk, petanque instructeur, een balletje gooien bij de mannen en vrouwen van de petanqueclub in Oetingen.

Tijdens de wekelijkse oefenavonden op vrijdag mochten de petanquers in het centrum van Oetingen een echte kampioene verwelkomen. Emma De Valck, een veelbelovende atlete in de wereld van het petanquen, kwam gewoon mee een balletje gooien. En ze deed het prima.

Artikel verschenen in Het Laatste Nieuws 28/06/2018
maandag, 18 juni 2018 08:19

PCO en de Belgen

Vorige week werden jullie al warm gemaakt op onze petanquevelden met de talrijke versieringen voor onze Rode Duivels.
 
Nu gaan we een stapje verder en doen we een oproep om jullie op vrijdag 22/6 in een duivelse outfit of Belgische driekleur naar onze petanqueclub te begeven.
Zoek het niet te ver. Je hebt misschien wel een paar zwarte kousen, een gele boxershort/string, en rode T-shirt nog ergens in je kast of op zolder liggen.
Hoe zotter hoe liever. 
Of zijn er die zich zelfs in de kleuren van de tegenstander durven te vertonen........
 
Het feestcomité wacht jullie alvast op met enkele duivelse versnaperingen. 
 
Het Feestcomité PC Oetingen.
maandag, 18 juni 2018 08:17

Leren petanquen

Onze Dirk heeft weer meerdere leden geholpen om leren of beter te petanquen. Hij zal nog terugkomen met zijn dochter die op nationaal niveau heel goed bezig is. Zo kunnen we ook beter inzichten krijgen in speltactiek !

Vrijdag 25 mei vanaf 19u en zaterdag 26 mei werd ons jaarlijks clubtornooi gehouden. Onze clubleden vormden tripletten en zo ontstonden er 12 ploegen die hebben gestreden om de wisselbeker.
Onder een blakende zon zuchtten we onder de warmte van meer dan 25 graden. Wij hebben er allen van genoten met taart vrijdag, en belegde broodjes zaterdag en vele liters om de dorstigen te laven.
Paul, Mieke en Roger zijn met hun ploeg "de sukkelaars" op de eerste plaats geëindigd en ontvingen de wisselbeker, op de voet gevolgd door de "Absolute beginners" en de "Cochonettekes".

Bedankt aan iedereen om hier weer een gezellig feest van te maken !

Buiten ons clubtornooi voorbije weekend, verwelkomen we nu vrijdag 1 juni 2018 de nationale junior trainer Dirk De Valck op onze terreinen in Oetingen. Daar is iedereen welkom beginner en gevorderde om technieken in de petanque aan te leren.

Allen op post !

(in bijlage artikel uit HLN van vandaag 31/5/2018)

zaterdag, 12 mei 2018 17:45

Ledenfeest 17 maart 2018

Jawatte wat hebben we ons die avond weer geamuseerd. We waren met zo een 60 tal mensen in het gezellige zaaltje te Gooik.

Opgehaald worden door het busje van de gemeente, zodat de te plezante "risicovolle" mensen veilig naar huis konden, werd geapprecieerd. Eten verzorgd in het zaaltje van Share a dinner in Gooik bij traiteur Rein Janssens was een aanrader. Iedereen in zwart wit verkleed voor onze black&white party, mooie gekaderde foto's, muziek van Willy en Gery, optredens van de couchonettes (feestcomité) dansen met zijn allen, het was genieten met volle teugen. 

zaterdag, 12 mei 2018 17:47

Openingsavond 30 maart Seizoen 2018

Ons seizoen is dit jaar een week vroeger begonnen, en ja het was juist voor de hittegolf van eind april, BEREKOUD dus.
Niet getreurd want ik ben er zeker van dat we nog vele "warme" momenten in onze club zullen beleven.

En natuurlijk was er weer het feestcomité om onze harten te verwarmen tijdens deze start van het seizoen 2018. Pasen was zeer dichtbij en dus creatief waren ze met chocolade en mousse. Een cavaatje erbij en we hebben de start niet gemist !

En als herinnering kregen we allen een foto-"kader" mee van ons geslaagd ledenfeest in Gooik "Share a dinner" in black&white.

zaterdag, 27 januari 2018 12:33

Petanque-schieting 2018

Het was gisteren een gezellige en geslaagde eerste club bijeenkomst in 2018. Onze nieuwsjaarswensen vlogen in het rond.

Jeneverkes, soepjes en een hotdog werden door de club aangeboden om het jaar goed te starten. Dankzij de petanque-schieting (naar analogie van het concenpt bak-schieting) keerden de gelukkige winnaars met een groenten bundel of troostprijs tevreden huiswaarts.

We kijken met zijn allen uit naar het nieuwe petanque-seizoen dat start op vrijdag 6/4/2018.

Meer foto's van het evenement in het leden foto album

Wil je de drukke werk- of schoolweek letterlijk en figuurlijk van je afgooien?
Hou je van ontspannen, een uitdaging, winnen en verliezen, lachen, een praatje maken?
Wil je nieuwe vrienden maken?

Doe mee!

Zowel beginners als gedreven spelers, zowel jong als oud zijn welkom.

 

Binnenkort

Geen activiteiten gevonden

Contacteer ons

Ter hoogte van
Kloosterstraat 20A
te Oetingen

0470/22.02.56

contact@petanqueoetingen.be

Open elke vrijdagavond
van april t/m september
vanaf 19u